Hotspot data

Een Hotspot datum is een berekende datum (±3 handelsdagen) op basis van de cyclus theorie van Ronald Kars. De verwachting is dat in deze perioden een koerswijziging van minimaal 4% zal aanvangen.
De hotspot data en de invloed hiervan op het toekomstig koersverloop komen in alle nieuwsbrieven uitvoerig aan bod. De hotspot data worden ruim een jaar van tevoren bepaald en zijn vastgelegd op de Beleggerskalender die separaat te bestellen is.

In de eenvoudigste primaire vorm kan gesteld worden dat wanneer de koersen stijgend naar een hotspot datum toegaan er een top geplaatst zal worden gevolgd door een daling van minimaal 4%.  Gaan de koersen dalend naar een hotspot datum dan mag een bodem worden verwacht.

Op de meer verfijndere manier kunnen technische analyse en o.a. fundementele analyse meer informatie geven met betrekking tot de richting van de verwachte koersbeweging tijdens de Hotspot periode. De Hotspot data worden door veel beleggers gebruikt als aanvulling op hun eigen favoriete manier van beleggen. 

Het Hotspot handelssysteem van Ronald Kars gebruikt o.a. een emotieloze trendanalyzer om de richting in te schatten, de Hotspot data voor de timing en diverse andere technieken worden gebruikt om de kracht van de beweging in te schatten.  

Actueel en verifieerbaar voorbeeld van de hotspot perioden zoals gepubliceerd in de beleggerskalender
File 238