Weekvisie edities

1 april 2013

Wekelijkse uitgave van "Ronald Kars Weekvisie" stopt!  

Nadat in voorgaande jaren al de uitgaven van de "Maandvisie" en "Trade2live" zijn gestopt, valt met ingang van 1 april 2013 ook het doek voor de wekelijkse beursanalyse in de vorm van de weekvisie. De moeite en de tijd van het wekelijks schrijven van de Weekvisie weegt al geruime tijd niet meer op tegen het aantal abonnees.  Uiteraard worden alle abonnees gecrediteerd voor de resterende abonnementsperiode.   

24 maart 2013

Vorige week was een week waarin Cyprus 10 tot 17 miljard steun kreeg toegezegd door de Europese unie. De beurzen reageren nauwelijks meer op dit nieuws. Maar langszaam en zeker is er toch meer en meer verontwaardiging te zien en de verdere ontwikkeling hiervan is uiterst interessant.
Zo was er verontwaardiging bij de Cypriotische spaarders die voor de reddingsaktie tussen de 6,75 en 9,9% van hun spaargeld moeten afstaan. Een maatregel die onmiddelijk leidde tot een ware bankrun op Cyprius.

10 maart 2013

Het was een week waar het beleggerssentiment ongekende hoogtes wist aan te tippen, in Amerika werden "äll-time highs" geplaatst. Elk logisch nadenkend mens die de wereld van nu bekijkt beseft dat indicie die momenteel de hoogste koersen ooit noteren een ballon zijn.., een ballon gevuld met hebzucht. Een ballon die op het punt staat leeglopen en waar hebzucht plaats zal maken voor angst!  

3 maart 2013

Afgelopen vrijdag is het dan toch zover gekomen. In Amerika zijn de Republikeinen en het Witte huis het niet eens geworden over een alternatief en werd zaterdag een pakket bezuinigingsmaatregelen van kracht dat dit jaar nog 85 miljard dollar moet opleveren. Met het ingaan van de zogenaamde "fiscal clif" worden van te voren bepaalde bezuinigingen in gang gezet. De beurs reageerde vooralsnog stoistijns.... 

24 februari 2013

Het was een week waarin IJsland positief in het nieuws was. De constructie om de banken om te laten vallen en niet te redden heeft een flinke krater geslagen. Echter na dit diepe dal blijkt IJsland prima te presteren op economisch vlak met hernieuwde groei.   

17 februari 2013

Het was de week van de asteroïden. Terwijl alle ogen waren gericht op een rotsblok genaamd "2012 DA 14" die vrijdagavond op zo'n 28.000 km langs de aarde zou scheren. Werd in de ochtend Rusland zwaar getroffen door een meteoriet. Het geeft toch maar weer aan hoe klein en fagiel de aarde en de mensheid is.  

10 februari 2013

Afgelopen week trok het bericht dat Eric Schmidt, betuursvoorzitter van Google, 40% van zijn aandelen verkoopt ter waarde van zo'n slordige 1,9 miljard euro mijn aandacht. Momenteel noteert de "inside" aandelen verkoop door aandeelhoders die bedrijven besturen op record hoogte, vergelijkbaar met de stand in 2000. Wanneer eigenaren van bedrijven grote delen van hun aandelen verkopen is dit uiteraard niet omdat ze de toekomst zo rooskleurig inzien, toch?  Kortom ook deze lange termijn indicator geeft een krachtig verkoopsignaal af.   

3 februari 2013

Het was wederom een week waar SNS volop in het nieuws was. Er kwam inderdaad een reddingsactie en SNS werd genationaliseerd voor de maar liefst 3,7 miljard euro. Met deze reddingsactie werd een bankrun voorlopig weer voorkomen. Twijfel wederom over de toezichtshouder rol van DNB, een rol die waarschijnlijk snel verder zal worden onderzocht.   

27 januari 2013

Het was een week waar de SNS bank prominent in het nieuws was. Een snelle reddingsoperatie dit weekend lijkt een waarschijnlijk scenario. De Nederlandse burger had al in 2008 via staatssteun 850 miljoen euro opgehoest om deze bank staande te houden en ook nu lijken vele honderden miljoenen nodig om de bank te behoeden voor een faillisement