ga naar:

De overeenkomst met de crash van 1929

De vraag die maar weinig beleggers zich vandaag de dag afvragen is "Staan we aan de vooravond van een crash op de aandelen markten?". Toch is dit niet verstandig want de bewijzen stapelen zich op en de kans dat een crash van historische omvang de komende weken aanvangt neemt drastisch toe. Visueel gezien schud wellicht onderstaande grafiek, die de huidige koersvorming van de  Dow Jones vergelijkt met die in 1929, de bullish georienteerde beleggers wakker uit hun droom.   

Visueel gezien is er een duidelijke paralel zichtbaar tussen 1929 en de huidige koersvorming. De amplitude van de rechter (1928-1929) en linker IJ-as (huidige koersvorming)  is verschillend. de 1928-1929 amplitude loopt van 200 tot 400 en is daarmee 100% terwijl de amplitude van de huidige koersvorming minder is. Er is echter geen verschil in de tijd zoals weergegeven op de X-as.  Als de overeenkomst door gaat dan kan er de komende weken een crash in de aandelen markt worden verwacht! Maar wacht! Er is meer.. veel meer support voor de verwachting dat de markt een harde neerwaartse beweging zal starten de komende weken!

File 3280\

 

Het huidige herstel van de laatste 2 weken kruipt nu richting de 14 jaar oude trendlijn die te trekken is over de toppen van 2000 en 2007 terwijl de momentum indicatoren voor een overbought situatie waarschuwen. Dat de recente stijging een herstel beweging betreft wordt duidelijk door de volume ontwikkeling die de laatste 9 handelsdagen juist een neerwaartse trend laat zien terwijl de koersen een stijgend verloop laten zien.

De Direct Change Indicator heeft een signaal afgegeven.

Op een lange termijn perspectief zijn er op het beleggerssentiment vlak een ongekend aantal bullish georienteerde beleggers (op diverse manieren gemeten) en zoals u weet is dit vaak een signaal voor een neerwaartse rit.

We volgen een 6-weeks toppatroon dat nagenoeg in alle grote crashes uit het verleden te zien was.

Extreme zwakte in de "last hour index" wat een sterke indicatie is voor distributie

Zeer hoge "insider selling". 

Extreem hoge margin call schulden, met minimale back-up.

Mijn verwachting is dan ook dat wanneer de koersen de komende periode starten met de verwachte daling deze zal versnellen door de grote hoeveelheid margin calls in een scenario te vergelijken met de flash crash.

ShareThis
tags:
ga naar: